1. Ontgiften

Infrarood betekent letterlijk ‘onder het rood’ omdat de frequentie van infraroodstraling iets lager ligt dan die van het (zichtbare) rode licht. Voor de mens is infrarood enkel waarneembaar in de vorm van stralingswarmte. Omdat in hoofdzaak je lichaam wordt opgewarmd en niet zozeer de lucht, begin je te zweten. Dat is de meest doeltreffende manier om afvalstoffen af te voeren. Zeg maar: ontgiften. In een Sunlighten infraroodsauna zweet je gemiddeld 20 % (!) giftige stoffen uit en 80% water.

2. Vermageren

Verwacht niet dat je meteen 2 kg per week zal afvallen enkel en alleen door je bezoek aan de infraroodsauna. Frequent gebruik zorgt er echter wel voor dat je stofwisselingssnelheid aanzienlijk toeneemt. In combinatie met gezonde voeding en beweging zal je daardoor sneller afvallen en/of makkelijker in vorm blijven.

Man in infraroodsauna

3. Pijn bestrijden

Pijn reageert op temperatuur. Het is geen geheim dat veel klachten in de winter toenemen. Maar ook warmte heeft echter zijn effect. De warmte in de infraroodcabine geeft de bloedsomloop een opstoot en maakt het spierweefsel soepel. Daardoor neemt de spierspanning af en vermindert de pijn in pijnlijke spieren en gewrichten.

4. Cholesterol verlagen

Bij mensen met verhoogd cholesterol heeft regelmatig gebruik van de infrarood-sauna een gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. 

5. Bloeddruk regelen

Voor mensen die kampen met een hoge bloeddruk heeft  de infraroodsauna een regulerende invloed op de bloeddruk. Tijdens het saunabezoek daalt de bloeddruk. Hoe hoger de bloeddruk, hoe meer hij zal dalen. 

6. Wondgenezing en huidverbetering

De Solocarbon Spectrum verwarmingstechnologie van Sunlighten heelt wonden sneller en vermindert de vorming van littekens. Door de toename van de bloedcirculatie in de huid worden extra voedingsstoffen aangevoerd, waardoor de huid gezonder wordt.

7. Ontspanning

De infraroodsauna is bovenal ook een plek waar je steeds weer tot ontspanning komt. Door de helende invloed van de warmte op je lichaam en de verkwikkende manier van transpireren, voel je de minste spanning verdwijnen.

Sunlight modellen 2015