De dagen zijn al een flink pak korter en we springen niet meer spontaan in onze korte broek als we de deur uit moeten. Maar in zwembroek en zwempak de tuin in hollen om een paar baantjes te zwemmen, dat kan niemand ons de komende maanden afnemen. De TidalFit swimspa in onze tuin staat het jaar rond gebruiksklaar voor ontspanning en sportief plezier.

De eigenaars van een buitenzwembad trekken rond deze tijd van het jaar het zeil definitief over hun bad. De komende herfst- en wintermaanden is het te koud om het water op temperatuur te houden. Voor klaterend waterplezier zit er bijgevolg niets anders op dan te hopen op een korte winter en een vroeg en vooral warm voorjaar. 

Sportieve inspanning en ontspannende hydromassages

Wij deden het anders. We wilden het jaar rond van ons zwembad en onze tuin kunnen genieten en investeerden in een swimspa. Een swimspa is best te vergelijken met een grote jacuzzi, waar je ook in kan zwemmen. Om dat mogelijk te maken in een relatief kleine kuip, produceren enkele waterjets aan de korte zijde een regelbare tegenstroom. Op die manier kan je, ongeacht of je een recreatief of een geoefend zwemmer bent, urenlang of kilometers ‘ver’ baantjes trekken, terwijl je eigenlijk ter plaatse blijft. Na de sportieve inspanning kan je in de zwemspa genieten van een deugddoende hydromassage. Jawel, ook als het halfweg een winternamiddag al donker is. De ingebouwde verlichting zorgt immers voor sfeervol licht.

Plaats- en energie-efficiëntie

De grootste TidalFit zwemspa is net geen 5 meter lang, 2,3 meter breed en 1,5 meter diep. Je hoeft met andere woorden geen grootgrondbezitter te zijn om voor deze vorm van waterplezier te kiezen. Een vlakke, verharde ondergrond volstaat om de swimspa te installeren, al kan hij uiteraard ook ingegraven worden. 

Door de relatief kleine watermassa en de energie-efficiëntie van de TidalFit-installaties is de  zwemspa ’s winters gemakkelijk op temperatuur te houden. De cover in twee delen kan met een coverlift gemakkelijk door één persoon geopend en gesloten worden. Op een warme zomerdag is het dan weer de ideale plek om in de tuin af te koelen en waterpret te beleven. Het wordt beslist moeilijk om (grote) kinderen uit het water te houden.

  • Alle onderdelen in robuust kwaliteitsmateriaal 
  • Stijlvol design
  • Zowel bovengronds als ingegraven
  • Als buitenbad of als binnenbad
  • Vier versies met functionaliteiten en op maat
  • Workout-toestellen
  • Hydrotherapie
  • Lichttherapie