Laat mij maar meteen met de deur in huis vallen: ik had nog nooit over een Sauna Pod gehoord. Die ‘pod’ deed mij vaagweg denken aan de tablet waarmee ik vanuit mijn handpalm wel eens de wereld bekijk, ware het niet dat de link met wellness mij toch wat ver gezocht leek. Een ‘pod’ is echter ook een ander woord voor cocon, een truukje van de natuur waarin een insect zich in alle rust op een hergeboorte in een ander gedaante kan voorbereiden. 

Precies daarop hebben de designers zich geïnspireerd om een heel nieuw ontwerp te maken voor een buitensauna. Door zijn unieke vorm kent de Sauna Pod heel wat gebruiksmogelijkheden. 

Multifunctioneel

De saunahut kan bijvoorbeeld ook ingericht worden met diverse bankopstellingen, van twee lange banken tot banken in diverse hoogtes. Het leuke is echter dat de Sauna Pod ook kan  omgebouwd worden naar een gastenverblijf of glamping pod. Ideaal voor uitbaters van een bed & breakfast, die op zoek gaan naar alternatieve verblijfservaringen, of voor mensen die graag logees ontvangen. Je kan  na een telefoontje van je vrienden uiteraard in de gauwte een tent opzetten maar je kan ook kiezen voor een duurzame eye-catcher die je comfortabel en naar je eigen smaak kan inrichten.

Verschillende uitvoeringen

De cocon is niet alleen mooi om naar te kijken, ze is ook functioneel. De vormgeving zorgt er immers voor dat de sauna zeer snel op temperatuur komt. 

De Saunapod kan worden geleverd in Clear Canadees Red Ceder, een houtsoort die helemaal vrij is van knoesten en niet behandeld hoeft te worden. Het hout zorgt voor een typische saunageur en heeft bovendien antibacteriële eigenschappen. De natuurlijke kenmerken van Red Ceder zorgen er ook voor dat de grote temperatuur- en vochtigheidschommelingen geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en de levensduur van de sauna. Wil je het daarentegen liever wat ruwer, dan is de basic uitvoering in Canadees Knotty Ceder een aanrader. Deze houtsoort heeft immers precies van knoesten zijn handelsmerk gemaakt.  

In harmonie met de natuur

Om de Sauna pod te maken wordt enkel hout gebruikt dat gekapt is in FSC-bossen. De kap gebeurt zodanig dat de harmonie met de natuur verzekerd is. Van ontbossing is daarbij geen sprake. 

Je kan met andere woorden met een gerust geweten je intrek nemen in je cocon. Daar kan je helemaal tot rust te komen of je zalig verliezen tijdens een heerlijke wellnessbeurt … om daarna als een ander mens terug de wereld in te duiken. 

O ja, en vergeet misschien die iPod niet uit te zetten …