Onze sauna’s, hammams en jacuzzi’s zijn gebruiksvriendelijke en technologische pareltjes die we volledig aan uw wensen kunnen aanpassen en die zorgzaam omgaan met energie. Een druk op de knop en je wordt ondergedompeld in een zalige wereld. En toch … misschien is dat niet waar je naar op zoek bent. Misschien zoek je onthaasting door bezig te zijn met echt knetterend vuur en de directe warmte van een vlam.

Je kan je er wel iets bij voorstellen: zodra we in staat waren om het vuur te beheersen, is onze wereld drastisch veranderd. Vuur werd een manier om voedsel lekkerder te maken, om ons te verdedigen en om ons lijf te verwarmen op gure dagen. Zorgen dat de vlam bleef branden, kon je bijgevolg niet aan de eerste de beste koukleum overlaten.

Gebruiksgemak is niet alles

Naarmate ons vernuft ons in staat stelde om alternatieve manieren te vinden om energie op te wekken, verdween onze focus op vuur. Onze keuze voor gebruiksgemak ging echter ten koste van het plezier dat gepaard gaat met de zorg voor het vuur. De directe warmte die ons lichaam prikkelt, het geknetter van de vlammen die in het hout bijten, ons betoveren en onze gedachten ontvoeren naar plekken waar we anders nooit komen.

Onthaasting van bij het aanstrijken van de lucifer

Vandaar dat onze liefde voor vuur maken weer helemaal terug is. Niet uit noodzaak maar omdat het op zich intens en deugddoend is en het razende ritme uit ons leven haalt. Het is een bezigheid geworden die in de vrije tijd thuishoort. Synoniem voor authenticiteit, ontspanning, gezelligheid en slow cooking. Dichtbij de natuur.

Een idee voor Valentijn

Ook de wellnesswereld besteedt daarom weer volop aandacht aan hottubs, barrelsauna’s en Finse sauna’s. En voor na het bad zijn er (pizza) ovens om ook de innerlijke mens te verwennen. Je kan ze in onze showroom komen bekijken. Bij al onze houtgestookte toestellen begint de onthaasting bij het aanstrijken van de lucifer en duurt tot de laatste gloed uit het houtskool is gedoofd en de betovering wordt verbroken. 

Vuur, vlammen, warmte, intensiteit, … tijd. Wie er nog niet uit is welk vurig geschenk hij met Valentijn aan zijn geliefde zal geven, moet beslist eens langskomen.