Een barrelsauna voor je tuin of terras

Wie zweert bij de Finse saunatraditie heeft ongetwijfeld een zwak voor onze barrelsauna. Net zoals de authentieke Finse saunahutten staat de barrelsauna zomer en winter buiten, in de tuin of op het terras. Dat maakt de ervaring nog intenser. Het is immers een kleine stap om na een hete saunabeurt af te koelen in de vrieskou of een heerlijke koude buitendouche te nemen.

De barrelsauna met een diameter van 2,14 m biedt plaats aan 2 tot 6 saunaliefhebbers. Door zijn unieke vormgeving past de ton zowel in een romantische als in een strakke tuin. Het interieur van de barrelsauna is uitgerust met:

  • 2 ligbanken uit knoopvrij en harsvrij hout
  • een emmer en een lepel om water op de warme stenen te gieten
  • een thermo-/hygrometer
  • een zandloper
  • 2 hoofdsteunen

Is de plek die je voor je buitensauna hebt voorbehouden gemakkelijk bereikbaar, dan wordt de barrelsauna gemonteerd geleverd. Is dat niet mogelijk, dan monteren we de zweetton ter plaatse.

Maak kennis met de nieuwste buitensauna’s, voor installatie door onze ervaren monteurs of om zelf te plaatsen.

Contact opnemen

Houtgestookte of elektrische kachel

Een sauna nemen, is een manier om contact te zoeken met de natuur. Je hebt de keuze uit een barrelsauna met een houtgestookte of met een elektrische kachel. Beide types zijn afkomstig van 's werelds grootste kachelproducent voor sauna’s van het merk Harvia. 

Geen zin om het hout te behandelen?

Barrelsauna’s die gemaakt zijn in schimmelvrij Canadees cederhout hebben geen bijkomende dakbedekking of  behandeling nodig. De ceder verspreidt bovendien een zeer aangenaam aroma. 

Het alternatief is een barrelsauna in lariks, in een kleur naar keuze. Bij deze versie hoort een dakbedekking in roofing singles of zinken schroten.

Zowel de lariks als de ceder barrelsauna zijn verkrijgbaar met een terras van ca. 60 cm, zo hangt je kamerjas tijdens je saunabeurt droog.

Een extra lange barrelsauna

En dan hebben we het niet over de duur maar over de lengte. De lange barrelsauna is 3,8 m lang en heeft een diameter van 2,14 m. De binnenruimte is opgesplitst in 2 delen: een saunagedeelte en een rust- en omkleedruimte.

Wil je  de barrelsauna’s in de showroom komen bekijken of uitproberen?

Maak een afspraakof bel ons op 09 382 80 10

 

barrelsauna

N. Verstraeten

Massagebad voor de badkamer en ontkalker

“We kennen Sofitys reeds lang. Met onze renovatie kwam het idee er om een massagebad te kopen. We brachten een bezoekje te Merelbeke waar we een en ander konden zien. Jan raadde ons aan om ook een ontkalker te plaatsen. Geen/minder kalk in het water zorgt duidelijk voor minder kringen op het bad, en verlengt de levensduur van onze nieuwe kranen, een goede keuze ! Jan leverde en installeerde de ontkalker en voorzag ons meteen ook van enkele zakken zout voor de ontkalker. Leuk samenwerken met Sofitys!”

Maak een afspraak