Je infraroodsauna is meer dan een efficiënte manier om te relaxen

Onze Sunlighten-infraroodsauna’s zijn geen sauna’s in de traditionele betekenis van het woord. Dankzij de Solocarbon-stralers produceren ze infrarood licht dat meteen diep doordringt in je lichaam. Daardoor laten ze je lichaamstemperatuur stijgen en je bloeddruk dalen. Een wetenschappelijk studie toonde in 2009 ook aan dat ze je helpen gewicht te verliezen.

Al onze modellen zijn verkrijgbaar in Canadees cederhout, hypoallergeen lindehout of teak.

Maak kennis met de nieuwste infraroodcabines, voor installatie door onze ervaren monteurs of om zelf te plaatsen.

Contact opnemen

De gezondheidsvoordelen van je infraroodcabine

Door de verwijding van de bloedvaten tijdens een saunabeurt, worden afvalstoffen via de zweetklieren afgevoerd. Sunlighten sauna’s slagen daar 7 keer beter in dan traditionele sauna’s. Maar er is meer. 

Je Sunlighten infrarood sauna heeft een positief effect op pijnlijke spieren en gewrichten. Mensen die kampen met sportblessures, chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische pijn of artritis getuigen van de deugddoende werking van de infraroodstralen. De infraroodstraling heeft bovendien de unieke kracht om wonden sneller en met minder littekenvorming te laten helen.

Wetenschappelijke literatuur ruggensteunt verder het positief effect van onze infraroodsauna’s op een te hoge bloeddruk. Maar ook los van deze therapeutische werking stimuleert de infraroodwarmte de bloedcirculatie, waardoor je tijdens een saunabeurt de voordelen ervaart van een gezonde, sportieve inspanning.

Sneller opgewarmd en praktischer in gebruik dan een Finse sauna

Het gebruiksgemak en de lagere verbruikskosten kunnen belangrijke argumenten zijn om je een infraroodsauna aan te schaffen. Er zijn echter nog meer voordelen die het overwegen waard zijn.

  • Gebruiksklaar in amper 2 minuten.
  • De temperatuur in de cabine blijft relatief laag (maximaal op tot 65 graden). Dat geldt ook voor de luchtvochtigheidsgraad.
  • De cabine neemt minder plaats in dan een traditionele sauna.
  • Aansluiting op een normaal stopcontact van 220V.

Wil je  de infraroodsauna’s in de showroom komen bekijken of uitproberen?

Maak een afspraakof bel ons op 09 382 80 10

S. Fieuws

Sunlighten infraroodsauna

“Tijdens de opendeurdagen bracht ik samen met mijn echtgenote een bezoekje aan Sofitys. We kregen zeer duidelijke info ivm infraroodsauna’s in het algemeen en het merk Sunlighten in het bijzonder. De plaatsing verliep vlot en netjes. We zijn uiterst tevreden over onze aankoop. Drie maal per week maak ik gebruik van mijn infraroodsauna en ik voel me daardoor fitter dan vroeger.”

Maak een afspraak