Neem een heteluchtbad in een traditionele Finse sauna

Wellness is decennia lang zowat uitsluitend geassocieerd met het nemen van een heteluchtbad in een Finse sauna. En ook al hebben we vandaag heel wat meer wellnessmogelijkheden, de traditionele sauna staat nog steeds op nummer 1. 

Maak kennis met de nieuwste binnensauna’s, voor installatie door onze ervaren monteurs of om zelf te plaatsen.

Zweten om je lichaam te reinigen 

Voor een Finse sauna heb je een cabine nodig, afgewerkt met houten planken en ligbanken. In de afgesloten ruimte staat een kachel die de temperatuur tot 95 graden kan opstoken. De banken zijn gemonteerd op verschillende niveaus. Op de bovenste bank is het warmer dan op de onderste bank. Zo kan je zelf je favoriete plekje kiezen, afhankelijk van de mate waarin je de warmte kan verdragen. Het is sowieso de bedoeling dat je gaat zweten, want dat is de manier om je lichaam te reinigen.

Contact opnemen

Warm, warmer, löyly

Normaal is de luchtvochtigheid in de sauna vrij laag, ca. 15%. Door een scheut water op de stenen van de saunakachel te gieten, veroorzaak je een wolk van minuscule waterdeeltjes die zich zeer snel door de ruimte verspreiden en op je huid neerslaan. Dat is aanleiding voor een hitte-shot die de Finnen ‘löyly’ noemen. 

In combinatie met aroma- en kleurentherapie

De aroma’s van bijvoorbeeld eucalyptus, munt of berk maken steeds vaker deel uit van een saunaervaring. De heerlijk helende en ontspannende geur bekom je door enkele druppels etherische olie aan het water toe te voegen dat je op de stenen van de saunakachel giet. 

In het plafond van je sauna kunnen we led-lichtjes inbouwen die de saunaruimte laten baden in een rustgevend licht. Andere kleuren zorgen voor een ander effect op je lichaam.

Wil je de Finse sauna’s in de showroom komen bekijken of uitproberen?

Maak een afspraakof bel ons op 09 382 80 10

Fotograaf: Jean Luc Laloux - Architect: AABE Bruno Erpicum - Realisatie: Sofitys
 

traditionele sauna

 

S. Fieuws

Sunlighten infraroodsauna

“Tijdens de opendeurdagen bracht ik samen met mijn echtgenote een bezoekje aan Sofitys. We kregen zeer duidelijke info ivm infraroodsauna’s in het algemeen en het merk Sunlighten in het bijzonder. De plaatsing verliep vlot en netjes. We zijn uiterst tevreden over onze aankoop. Drie maal per week maak ik gebruik van mijn infraroodsauna en ik voel me daardoor fitter dan vroeger.”

Maak een afspraak